Friends forever–Festival concurs național interetnic (5-7 iulie)

afis festival interetnic ff-2

Concursul Național Interetnic “Friends Forever”– prima ediție

                         

Între 5-7 iulie se va desfășura prima ediție a Concursului National Interetnic - ”Friends Forever”, organizat de Federația Star Music România în colaborare cu Ministerul Culturii. Acesta se va desfășura în Aula Ministerului Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, în fiecare zi între orele 10,00-18,00.

 

Concursul are secțiuni de muzică (toate genurile), dans, teatru, poezie, pictură, desen, grafică, datini și obiceiuri etnice.

 

Pot participa reprezentanți ai tuturor comunităților din România: maghiară, germană, rromă, rusă, ucraineană, bulgară, sârbă, greacă, turcă, tătară, armeană, evreiască, italiană, dar și alte etnii sau expați care locuiesc în România. Se pot înscrie grupuri și artiști individuali, de la vârsta minimă de 3 ani, fără barem de vârstă maximă. Fiecare grup etnic are la dispozitie 45 de minute pentru întreg programul artistic, iar programamul fiecărui artist în acest interval va fi de 5 minute. În cadrul acestuia

 

Juriul este condus din Dna Irina Cajal, istoric de artă și subsecretar în Ministerul Culturii și este format din 9 membri. Se vor acorda Trofeul Festivalului și Trofeul Federației Star Music Romania, precum și 3 premii – 1, 2 și 3 pentru toate secțiunile.

 

Câștigătorii trofeelor și cei ai locului 1, 2, 3 vor participa gratuit la Festivalul Internațional Interetnic de la Piacenza-Italia, care se va desfășura în perioada 2-10 august, anul acesta.

 Participarea la concursul din București se va face pe baza de înscriere, la secretariatul Federației. Taxa este de 25 ron pentru membrii grupurilor și 100 ron pentru evoluțiile individuale. Plata taxei de participare va fi achitată înainte de ziua concursului în contul de virament: COD IBAN: RO63BRDE040SV44761010400    DES BRD  CIF.27114791 FEDERATIA '' STAR MUSIC ''-ROMANIA.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI “FRIEND FOREVER”

 

1. Nominalizările şi  genul festivaului

A. Coregrafie (dans teatru, grupuri de dans, dansuri tradiţionale, show-balet, solişti), dans clasic, sport şi dans pop (solişti, ansambluri şi artişti individuali);

B. Lucrări instrumentale / muzica instrumentală: folk, pop, jazz, clasică (solişti, ansambluri, orchestre, artişti individuali) ansambluri instrumentale: orchestre şi ansambluri, cu performanţă de muzică populară. Creativitate instrumentală;

C. Interpretare vocala: clasică, estradă, pop, coruri populare şi lucrări academice şi universitare (ansambluri, solişti individuali, grupuri vocale de muzica populara: coruri şi ansambluri);

D. Creativitate teatrală: expresie artistică, teatrul dramatic, musicaluri, teatru, pantomimă / MIME şi gest, teatru de păpuşi;

E. Video şi fotografie de artă / fotografie (magazine foto, expoziţii de fotografie, studiouri, scriitori, filme documentare);

F. Decor şi arte aplicate şi design (ateliere de artă, studiouri, maiştri independenţi). Artă plastică: pictură, desen şi arte de meserii;

G. Modă şi Agenţii de modă Art-sondare cuvinte Gimnastica, circ

H. Grupuri şi prezentare individuală, cu master-class arată şi propune “ora frtumuseţii”;

I. Grupuri şi prezentare individuală, care prezintă fragmente din spectacole folclorice, obiceiuri, ceremonii, jocuri naţionale.

2. Participantii:

Toţi participanţii se prezintă în categoriile relevante, separat amatori şi profesionişti.

Fiecare poate participa cu un  spectacol solo, duo, trio, cvartet etc, ansamblu colectiv de orice gen şi categorie.

Toţi participanţii Festivalului sunt împărţiți în 5 categorii de vârsta:

I Copiii de la 3 - 10 ani.
II Copiii cu vârsta 11 - 16 ani.
III Tineret - băieţi şi fete între vârstă 17 - 25 de ani.
IV Adulţi - bărbaţi şi femei, 26 de - 35 de ani.
V Adulti- bărbaţi şi femei, cu vârsta de la 36 de ani (fără limită).

 

3. Condiţiile Festivalului

Pentru a participa la categoria corespunzătoare a festivalului, grup sau individual, trebuie să prezinte pe adresa de e-mail a comitetului de organizare, formularul de înscriere completat și  o lucrare în format adecvat care nu poate dura mai mult de 4 -5 minute (pentru individual) și respectiv 45 minute (pentru grupuri sau ansambluri), (pentru momentele musicale – mp3, etc- pentru picture – tif, jpg ) care vor fi expuse ulterior în festival.

Termenul limită pentru depunerea materialului informativ -28 iulie 2013.

Concursul se desfăşoară în trei etape (în funcţie de numărul de înscriși și media acestora de vârsta). Ordinea participanţilor este stabilită de comitetul de organizare. Sala de spectacole o prevede organizatorul festivalului-concurs pentru concurenţi şi oferă microfoane, echipament audio, echipamente de iluminat, video proiector, ecran, console DVD, plasmă ecrane TV, instrumente musicale.

Fiecare participant poate folosi instrumentele lui sau solicită cu mai mult de  10 zile înainte de festival printr-o cerere scrisă adresată organizatorilor festivalului servicii suplimentare .

Ex: luarea în  chirie a echipamentului  necesar / instrumente muzicale (pentru aceste servicii se vor percepe taxe ).

4. Ordinea efectuării festivalului

- Proba de sunet

- Sosirea participanţilor
- Deschiderea
- Semifinale de calificare
- Finală
- Concert de Gală
- Plecarea participanţilor.

 

5. Juriul format din 9-15 persoane

Principalele criterii de evaluare:
-calitatea şi aptitudinile de performanţă ale concurenţilor,
-valoarea artistică a repertoriului, exactitatea etnografică în ceea ce privește folclorul autentic sau originalitatea şi prestația;
-prelucrarea muzicală dacă este cazul;
-reflecţie în repertoriul de materiale locale, atât tradiţionale cât şi moderne,
-apartenența şi utilizarea de costume originale sau tradiționale, prezentarea instrumentelor muzicale tradiţionale, elemente de recuzită,
-întruparea stadiului de folclor, decizia regiei originale.

Dupa rezultate se vor desemna câştigătorii.

Certificatele/ Diplomele vor fi atribuite  în numele  organizațiilor pe care concurenții le reprezintă și/sau în numele fiecărui câștigator, dupa caz.

            Vor fi atribuite urmatoarele diplome, certificate, premii.

Marele Premiu al Federatiei Star Music Romania – se acordă câștigătorului absolut  al festivalului, celui care întrunește toate condițiile  fiind desemnat de comun acord de către toți membrii juriului în unanimitate. Conferă câștigătorului capacitatea de a fi delegatul Federației Star Music Romania în Festivalul de Concurs

Interethnic de la Piacenza Italia din perioada 2-10 august 2013. Costurile vor fi în totalitate suportate de Federația Star Music Romania.

Trofeul Festivalului Interetnic Friends Forever se acordă, celui care întrunește toate condițiile  fiind desemnat de comun acord de către toți membrii juriului în unanimitate. Conferă câștigătorului capacitatea de a fi delegatul Federației Star Music Romania în Festivalul Concurs Interethnic de la Piacenza Italia din perioada 2-10 august 2013. Costurile vor fi în totalitate suportate de Federația Star Music Romania.

Premiile 1, 2, 3 - se acordă  celor care întrunesc toate condițiile  fiind desemnați  de comun acord de către toți membrii juriului.

 Conferă câștigători lor capacitatea de a fi delegații  Federației Star Music Romania în Festivalul Concurs interethnic de la Piacenza Italia din perioada 2-10 august 2013. Costurile vor fi in totalitate suportate de federatia Star Music Romania.

 

Premiul 1

Premiul 2

Premiul 3

Mentiune 1

Mentiune 2

Mentiune 3

Premiul Special al Ministerului Culturii

Premiul Special al Federatiei Star Music Romania

Premiul Special al Juriului

Premiul Special pentru cea mai tanara comunitate participanta la festival

Premiul special pentru cea mai eleganta tinuta de scena

Premiul Special de Popularitate

Premiul Special pentru atitudine şi prezenta scenica

Premiul Special pentru Autenticitatea Costumelor

Miss Festival

Mister Festival

Premiul Special pentru Sustinerea Actului Artistic

 

 

Prin decizia comisiei artistice şi a juriului - câştigătorii primesc invitaţii de a participa la rundele ulterioare de festivaluri şi evenimente culturale care au loc în Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Belarus, Canada, Israel, Italia, Bulgaria şi România.

știgătorii, precum și  toți concurenții sunt invitați la Piacenza Italia, pentru a participa la “Festivalul Internațional interetnic , care va avea loc 02-10 august 2013.

Cererile de participare la festivalul din Italia, trimiteti-le  pe adresa de e-mail ioanastana@yahoo.com,  pina  la 10 iulie 2013 - pentru intocmirea actelor de delegare (unde ete cazul).

6. Cerinţe tehnice:

1. Inregistrarea fonogramelor (,,plus,, şi ,,minus,,) trebuie să fie de calitate ideală, astfel încât  pot fi incluse în albumul de muzică a câştigătorilor festivalului şi fişierele foto pe toate nominalizările,  catalogul Festivalului.

2. Termenul prezentării materialelor de informare - 28 iunie 2013.

7. Cazare şi  hrană:

1. Organizaţiie sau persoanele care doresc să participe, trebuie să-si  asigure participanților minori însoțitori delegați legal în timpul călătoriilor lor şi a staţionării acestora la festival.

2. Colectivele trebuie să aibă valoarea corespunzătoare de escortă pentru a garanta siguranţa participanţilor.

3. Organizațiile sau persoanele  fizice, delegațiile, participanţii  trebuie să suporte toate cheltuielile de călătorie şi cazare.

8. Taxa de intrare

Taxa de intrare – sponsorizare pentru desfăşurarea şi dezvoltarea festivalului este stabilită la 100 de ron - pentru   individual şi 25 ron/ persoana  pentru echipe şi grupuri.

Participarea la festival este confirmată cu invitaţia, care este trimisă de la comitetul de organizare, pe baza unei cereri completate şi documentele care confirmă acordul de a participa la festival.

Cererea completată, precum şi copia a unui transfer bancar sau a plăţii efectuate în valoarea contribuită pentru participarea în lei - se scanează şi se trimite  prin e-mail. Acceptăm doar  cererile complete de formă standardă, cu indicarea obligatorie a adresei de la locul de reşedinţă actual şi un număr de telefon mobil.

Cererile pentru participanţii individuali şi echipe din diferite categorii şi grupuri de vârstă sunt depuse separat.

Participanţii la festival, cu 5 zile înainte de eveniment - trimit prin e-mail  Comitetului de Organizare, dovada plății, materiale foto  pentru postere, broşuri, etc..

 

HipHopDinRomania

Blogger din 2008. Restul nu contează. https://hiphopdinromania.blogspot.com/

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai? Trimite un comment!

Mai nouă Mai veche