The Longest Yard (2005 film & soundtrack)

 

The Longest Yard este un film american de comedie sportivă din 2005, regizat de Peter Segal și scris de Sheldon Turner. Un remake al filmului din 1974 cu același nume, are în rolurile principale pe Adam Sandler ca un fost quarterback profesionist care ajunge la închisoare și este forțat să formeze o echipă pentru a juca împotriva gardienilor. Filmul are în distribuție și pe Chris Rock, James Cromwell, Nelly, William Fichtner și Burt Reynolds, care a jucat rolul lui Sandler în original.
A fost lansat de Paramount Pictures în Statele Unite și Sony Pictures Releasing - sub labelul Columbia Pictures - în alte teritorii pe 27 mai 2005.  
Paul Crewe este un fost quarterback din National Football League care a fost acuzat de trucări de puncte. Deși nu a fost niciodată confirmat, a fost plasat sub supraveghere federală timp de cinci ani. Într-o noapte, nemulțumit de viața sa, se îmbată la o petrecere și merge cu mașina lui Lena, iubita sa, prin San Diego, provocând o urmărire a poliției cu viteză mare și un accident. Probațiunea sa este revocată și este condamnat la trei ani de închisoare.
În loc să fie închis în California, este transferat în Texas, datorită influenței și contactelor lui Warden Rudolph Hazen, un pasionat de fotbal. Dorind să-și îmbunătățească reputația închisorii pentru viitoarele alegeri ca guvernator al statului, folosește amenințări și închisoare în "cutie fierbinte" pentru a-l determina pe Crewe să ajute echipa de fotbal a gardienilor, condusă de sadicul Captain Knauer. Crewe îi spune lui Hazen că echipa lui are nevoie de un joc de încălzire pentru a-și spori încrederea, și este astfel obligat să formeze o echipă de deținuți pentru a juca împotriva gardienilor. O face cu ajutorul unui nou prieten, Caretaker. Ei încep cu o echipă prost organizată, înainte de a fi observați de un alt deținut, fostul star al fotbalului universitar, Nate Scarborough, care decide să-i ajute să antreneze echipa adunând mai mulți deținuți intimidatori pentru a consolida puterea echipei. Inițial, echipa este slabă, dar după ce asistă la intimidarea lui Magget cu atacuri rasiale din partea gardienilor, Deacon împreună cu gașca sa se alătură lui Crew și Nate la antrenamente, îmbunătățind astfel calitatea generală a echipei. Hazen și gardienii pun piedici echipei lui Crewe în mai multe moduri, cum ar fi inundarea terenului, dar ei depășesc obstacolele. Între timp, deținutul Unger spionează activitățile deținuților și, după ce este presat de gardieni, modifică radioul lui Crewe cu un dispozitiv exploziv. Caretaker intră fără să știe în celulă pentru a-i oferi lui Crewe un cadou foto, dar este ucis când încearcă să rotească butonul de la radio.  
În ziua meciului, deținuții sunt revigorați în urma uciderii lui Caretaker când descoperă că a folosit conexiunile sale cu verişorul său de la Reebok pentru a le oferi deținuților echipamente de calitate, cu numele echipei "Mean Machine". Crewe se confruntă cu unele dificultăți în a-i determina pe deținuți să se concentreze asupra câștigării meciului, mai degrabă decât să atace gardienii în timpul jocului de deschidere, afirmând că o înfrângere în fața lor ar fi o rușine mai mare pentru gardieni decât orice brutalitate fizică pe care ar putea să o inflicte. Deși gardienii obțin un avans la început, chiar dacă arbitrii dau penalizări false împotriva lor (pe care Crewe le rezolvă aruncând de două ori mingea în zona genitală a arbitrilor pentru a le transmite un mesaj să judece corect), până la sfârșitul primei reprize, Mean Machines egalează jocul.
În timpul pauzei, Hazen amenință că îl va implica pe Crewe în uciderea lui Caretaker și că îi va crește pedeapsa la 25 de ani dacă Crewe va pierde jocul în mod intenționat. În timpul deschiderii celei de-a doua reprize, Crewe pierde jocul în mod deliberat și își abandonează coechipierii în ciuda eforturilor lor de a recupera puncte. După ce au obținut un avans de trei touchdown-uri în fața Mean Machines, gardienii îi rănesc brutal pe deținuți, determinându-l pe Crewe să reintre pe teren. Deținuții refuză inițial să-l ajute, permițându-i să fie tacklat de două ori, dar la a patra încercare și o distanță lungă, Crewe obține un prim down singur. Crewe mărturisește că a pierdut jocul care l-a eliminat din NFL pentru a acoperi datoriile pe care le avea la "oameni mai răi". Informând echipa despre amenințările lui Hazen, el declară că ar rămâne cu deținuții mai degrabă decât să-i trădeze memoria lui Caretaker. Mean Machines se ridică în spatele lui Crewe și cu o conversie decisivă de două puncte, ei câștigă meciul cu un singur punct.
Hazen îl mustră pe Knauer pentru că a pierdut un joc aruncat și observă că Crewe se îndreaptă spre ieșire. Sugerând cu entuziasm că Crewe încearcă să scape, Hazen ordonă ca Crewe să fie împușcat. Knauer ezită și în ultimul moment realizează că Crewe doar ridică mingea de fotbal. Crewe i-o întoarce lui Hazen, spunându-i să o "pună în vitrina lui cu trofee". Deacon și Battle apoi îl stropesc pe Hazen cu Gatorade, în timp ce Crewe și Scarbrough se duc să obțină informații despre unde se află Unger, astfel încât deținutul psihopat Switowski să se poată ocupa de el.
Filmul a fost filmat în principal la Penitenciarul de Stat din New Mexico, pe Route 14, Santa Fe, New Mexico. Meciul de fotbal de la finalul filmului a fost filmat la Murdock Stadium de la El Camino College din Torrance, California. Scena de urmărire a mașinii a fost filmată la Long Beach, California. Alte părți ale filmului au fost filmate în Los Angeles și New Mexico. Scena de pe terenul de golf a fost filmată la Lost Canyons Golf Club din Simi Valley, California.
A fost lansat pe 27 mai 2005 în Statele Unite și pe 9 septembrie 2005 în Regatul Unit. A fost lansat în aceeași zi cu filmul prietenos pentru familii Madagascar de la DreamWorks Animation, în care joacă și Chris Rock. The Longest Yard a avut succes la box-office. Încasările de 47,6 milioane de dolari din weekendul de deschidere au fost cele mai mari din cariera lui Sandler și doar a doua ca marime după The Day After Tomorrow ca deschidere cea mai mare a unui film care nu a fost pe locul 1. Filmul a obținut 158,1 milioane de dolari în Statele Unite și Canada și 190 de milioane de dolari la nivel mondial. A fost cel mai bine vândut film produs de MTV Films, până când a fost depășit de Hansel & Gretel: Witch Hunters.
The Longest Yard a primit recenzii mixte. Pe Rotten Tomatoes, filmul are un rating de aprobare de 31% bazat pe 170 de recenzii, cu o medie de 4,8/10. Consensul critic al site-ului web citește: "Acest teren are niște râsete, dar remake-ul are lipsă de asprimea originalului". Pe Metacritic, filmul are un scor mediu ponderat de 48 din 100, bazat pe 35 de critici, indicând "recenzii mixte sau medii". Publiul sondat de CinemaScore a acordat filmului o notă "A−" pe o scară de la A+ la F.
Roger Ebert, în minoritate critică cu acest titlu, i-a acordat un "Thumbs Up", apărându-l mai târziu în recenzia sa din Chicago Sun-Times ca un film care "...în mare parte realizează ceea ce se așteaptă majoritatea celor care îl vizionează". În recenzia tipărită, Ebert îi roagă pe cititorii săi să "...caute un film despre care să poată avea o conversație interesantă", citând filme care nu au fost lansate pe scară largă, cum ar fi Dominion: Prequel to the Exorcist și Kontroll, până când, în cele din urmă, îi încurajează pe cititorii săi să "renunțe la orice gând de a vedea altceva" dacă pot vedea Crash.
Filmul i-a adus lui Chris Rock un premiu BET Comedy Award pentru cel mai bun actor secundar într-un film de lung metraj.
Burt Reynolds a primit o nominalizare la cea de-a 26-a ediție a premiilor Golden Raspberry pentru cel mai rău actor secundar pentru interpretarea sa atât din acest film, cât și din The Dukes of Hazzard.  




Coloana sonoră originală pentru filmul lui Peter Segal din 2005, The Longest Yard, a fost lansată pe 24 mai 2005 prin Derrty Ent. Records și Universal Records și include doar muzică hip hop. Coloana sonoră a fost un succes, atingând poziția #11 în topul Billboard 200, #10 în topul albumelor R&B/Hip-Hop și #1 în topul coloanelor sonore.
Două single-uri au ajuns și în topurile Billboard, "Errtime" și "Fly Away", ambele interpretate de Nelly, care joacă și rolul lui Earl Megget în film.  


Track listing

No.TitleProducer(s)Length
1."Errtime" (performed by Nelly, Jung Tru & King Jacob)Jazze Pha4:09
2."Shorty Bounce" (performed by Lil' Wayne)Furious4:06
3."Bounce Like This" (performed by T.I.)Nick "Fury" Loftin4:48
4."Let 'Em Fight" (performed by Ali & Gipp)Trife3:35
5."Stomp" (performed by Murphy Lee, King Jacob & Prentice Church)Fala Beats4:25
6."So Fly" (performed by Akon & Blewz)Erick Sermon3:44
7."U Should Know" (performed by 216)Yonny4:10
8."Whip Yo Ass" (performed by WC & Nelly)Hardley Davidson3:14
9."Talking That Talk" (performed by Chamillionaire & David Banner)David Banner3:56
10."Datz on My Mama" (performed by Taylor Made & Nelly)Hardley Davidson4:52
11."Infultrate" (performed by Trillville)Emperor Searcy3:28
12."My Ballz" (performed by D12)4:26
13."Fly Away" (performed by Nelly)Rashad Hill4:14
Total length:53:01

Notes

  • ^[a] signifies an additional producer.

HipHopDinRomania

Blogger din 2008. Restul nu contează. https://hiphopdinromania.blogspot.com/

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai? Trimite un comment!

Mai nouă Mai veche